HammaröNytt firar ett år

Natten mellan den 24-25 mars 2012 ställdes klockan om till sommartid. Samma helg damp det första numret av HammaröNytt ner i brevlådorna hos hammaröborna, och en förhoppningsvis långlivad tradition tog sin början.

Embryot till tidningen du nu håller i handen kom till under julledigheten 2011.

– Jag hade tidigare arbetat för tidningen Hammarö i Folkmun som slutade ges ut under hösten samma år. Jag kontaktade Sofie Borg som också jobbade där, och hon hakade på, berättar Kicki Öijeberg.

Den 14 januari skedde det första kundmötet. Och två månader senare skickades det första numret av HammaröNytt till tryck.

– Vi hade redan upparbetade kontakter med kunder och tryckeri, och annonsörerna var övervägande positiva, utan deras förtroende hade det inte gått.

Till en början skedde till mesta av arbetet hemifrån.

– Cleve konditori fungerade som vår möteslokal under den här tiden, minns Kicki med ett leende.

Parallellt arbetade hon med det egna företaget Koi Produktionsbyrå som startades upp redan år 2008.

– Jag kommer från restaurangvärlden och skolade om mig till Art Director på 1990-talet. Under 10 års tid arbetade jag på SBAB. Koi Produktionsbyrå var ett sätt att få utvecklas och kunna arbeta med andra kunder.

Under våren 2012 flyttade såväl Koi Produktionsbyrå som HammaröNytt in i de nuvarande lokalerna på Solgatan 6. Sedan dess har det blivit totalt tolv nummer av HammaröNytt, och mängder av visitkort, presentationsmaterial (fler exempel, tack).

– Det här är det roligaste man kan arbeta med. Nu har vi en egen lokal, flera anställda, en egen kaffemaskin och en firmabil. Det känns som På riktigt nu!

HammaroNytt1ar

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.