Hela familjen involverad i nytt vandrarhem

Text: ANNIKA  Foto: HÅKAN, PRIVAT

Nu finns det inga ursäkter för att inte bjuda hem svärföräldrarna längre. Nu finns ett vandrarhem att tillgå. 

De flesta av oss som bor här på ön vet var golfbanan ligger. Om man fortsätter rakt fram i den 90-gradiga kurvan som leder till golfklubben kommer man fram till ett nyöppnat vandrar-hem. Här ligger det vackert endast ett stenkast från Sättersviken.

Eva Ericson och Ida Stäring, mor och dotter, tillsammans med Evas sambo Peter Strömbäck, har tagit initiativet till att starta upp vandrarhemmet.   

Till att börja med kommer Ida vara ansiktet utåt och Eva ha huvudansvaret för verksamheten. Eva har också ett annat arbete på dagtid som hon tänker behålla. Ida kompletterar med sina kunskaper inom marknadsföring då hon gick mediaprogrammet på Sundsta Älvkullen. 

Redan I februari 2021 började de en dialog med Hammarö kommun om att få hyra lokalerna som då stod tomma. Kommunen nappade på idén och sedan höstlovet 2021 har familjen jobbat hårt med att få ordning på lokalerna.

– Min son Henrik går bygg så han är med och renoverar mycket, men hela familjen har hjälpt till med att måla och snickra för att fräscha till det. Och kommunen har ställt upp och fixat med bland annat klinkers i entrén, bytt ut kylar och frysar och sett till att allt fungerar, berättar Eva.

Vi visas runt i ett vandrarhem som erbjuder mer än bara en säng att sova i. Känslan är mer hotell än vandrarhem. Det finns 23 ingångar från korridoren. Varje ingång mynnar ut i en hall till två rum med ett gemensamt badrum med dusch. På väggarna hänger tavlor med motiv från Hammarö som fotografen AnnMarie Jarl tagit. 

Fyra kök finns att tillgå för gästerna där de kan laga sin egen mat. Vill man hellre ta en bit mat ute så är det promenadavstånd till en lunchrestaurang öppen året runt och golfrestaurangen under säsong. För dagen finns det även en liten lägenhet att hyra för de som behöver stanna lite längre, till exempel mellan två boenden, under en pågående renovering eller vid kortare eller längre jobbuppdrag för utomsocknes.

Även om de idag har öppnat upp för att kunna ta emot gäster återstår en del renovering. När allt är klart räknar de med att kunna erbjuda upp till 70 bäddar. Att det här alternativet till boende är efterlängtat på ön märks. Den första gästen checkade in redan 29:e december. 

Hela familjen samlad i receptionen, Peter, Henrik, Eva och Ida.
Välkommen till Hammarö Vandrarhem! Här med julpimpad skylt.
Bild från lägenheten där det ena rummet är vardagsrum.
Köket har plats för många sittande.
Ett av de fyra köken. Ny kyl och frys står runt hörnet.
Smakfulla färger.
Det finns plats för att sitta och jobba eller studera. Alla rum har fri Wifi.
Dubbelrum med utsikt mot Sättersviken. Förhoppningen är att det kommer gallras träd så utsikten blir än mer magnifik.

One thought on “Hela familjen involverad i nytt vandrarhem”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.