Herrlaget upp till division 1

Text: KRISTINA  Foto: HAMMARÖ GOLFKLUBB

Under SM för klubblag i division 2 gjordeHammarö golfklubbs herrlag bra ifrån sig.

Hammarö golfklubbs herrlag som faktiskt består av endast juniorer har gått upp till division 1. Under SM för klubblag division 2 under vecka 29 vann Hammarö golfklubbs herrlag. Tävlingen hölls på Kobergs golfklubb i Sollebrunn, söder om Trollhättan. Vinsten innebär att laget går upp i division 1 nästa säsong. 

Lagets 14-åring Liam Gustafsson lyckades slå en hole in one. 

Äldst i laget är den snart 21-åriga Malte Åkesson som tilldelades utmärkelsen Årets unga ledare 2022 av Hammarö kommun.
– Vi åkte dit i stort sett utan några förväntningar. Jag har spelat seriespel några år och vet att om man håller ihop det bra så blir det bra till slut. Och det jag sa till coachen William Persson är att vi har en bra chans, speciellt för att vi är så unga, vi är vana att spela mycket. Alla våra tävlingar går oftast på 36 hål, alltså två varv per dag. Det var tuffa förhållanden över lag, det handlade om att hålla ihop spelet, berättar Malte. 

Efter första dagens två varv var laget tre slag efter ledning och hade en dag kvar att spela. Då förstod de att de hade en chans. 

– Vi vann med två slag till slut, och alla gjorde faktiskt varsin birdie på sista hålet, vilket blev avgörande. Det var väldigt glatt i bilen hem, skrattar Malte. 

Laget fick medaljer och en slant till klubben. Pengarna kommer återinvesteras i laget, bland annat till ett träningsläger till våren och ett firande inom kort.

Från vänster: Hampus Ericsson, Malte Åkesson, Liam Gustafsson, Alexander Finnson, Adrian Larsson, Alvin Åkesson och Emil Savolainen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.