Hjärtstartare till låns på Haga

Som medlemmar i Centrumföreningen var makarna Steinert med om att ta beslut om föreningens inköp av en hjärtstartare till ICA i Skoghall. Men de nöjde sig inte med det, utan köpte även en till det egna hemmet på Trumvägen 15 A i Haga-området.

– Vi har kommit till insikt om att ett hjärtstopp ju kan drabba alla – alldeles oavsett ålder, förklarar Bengt Steinert och betonar att den därför också ska finnas tillgänglig för alla andra som kan komma att råka ut för ett hjärtstopp av någon anledning.

– Störst nytta kan den göra för någon inom kanske 500-800 meters avstånd.

Skulle en hjärtstartare behövas ska man självfallet ringa 112 allra först.

– Den är ju ändå bara en uppehållande resurs innan ambulans är på plats, betonar Bengt.

Både Gunilla och Bengt har gått en kurs i hjärt-lungräddning (HLR) och fått lära sig att hantera en hjärtstartare, och kan intyga att det är enkelt.

– Jag kan tycka att alla borde gå en kurs i HLR, som ju består av mer än bara bruk av en hjärtstartare, men annars är det bara att följa instruktionerna den själv ger i en liten högtalare. Sedan sköter den sig själv.

– Skulle man få behöva låna hjärstartaren kan man alltså ringa 0703-34 34 05 – telefonen är på året runt, dygnet runt, hälsar Gunilla och Bengt.

MakarnaSteinertWEB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.