Inget vanligt pojkstreck

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: KRISTINA

Den anlagda branden i Mörmoskolans högstadium i slutet av januari ser vi mycket allvarligt på. Detta var inget vanligt pojkstreck.

Branden på Mörmo högstadium den 27 januari var anlagd. På en toalett, under skoltid. Detta var en väldigt allvarlig händelse, den kunde ha spridit sig så hela skolan brunnit upp, och personer kunde ha kommit till skada eller till och med dött. Branden var kraftig och blev en fullt utvecklad brand, och det var ren tur att Första insatsperson kunde komma så snabbt för att släcka. Hade det gått en stund till hade vi haft en totalbrand. Igen. Både vi och Räddningstjänsten ser mycket allvarligt på detta med tanke på vad som kunde ha skett. 

OM skolan brunnit upp hade det inte bara riskerat liv och hälsa, tänk på vilka enorma egendomsskador det hade blivit. Och eleverna skulle inte ha någon skola att gå till. Utöver detta skulle skattebetalarna få finansiera ytterligare en skola. Jag tror inte jag behöver förtydliga allvaret mer än så. Här har gränsen för vad som är ok och inte i ett samhälle passerats med råge. Alla måste förstå allvaret i detta. 

Detta är rubricerat som mordbrand. Det är extremt viktigt att vi får tag på den eller de som ligger bakom detta för att förhindra ytterligare bränder. Jag uppmanar hammaröborna att tipsa oss. Vi behöver era öron och ögon. Sitter du på information, stort som smått, berätta för oss. Låt oss avgöra om det är relevant eller inte. Låt oss lägga pusslet. Ring 114 14, tipsa via webben eller titta in till oss på fredagar mellan ett och tre då vi står med husbilen i Skoghall centrum.

Häromnatten drömde jag att jag klippte gräset i snön, tror det är ett tecken på att jag längtar till våren… För nu är jag riktigt trött på kyla och mörker.  

Ta hand om varandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.