Insamlingsgalan blev succé

Text och foto: KRISTINA

 3 april anordnade Skoghall Hammarö Centrumförening en insamlingsgala till förmån för Ukraina. Och hammaröborna slöt upp.

Under insamlingsgalan höll Margot Wallström, Solweig Gard och Lilia Vlasiuk från Ukraina tal, en auktion genomfördes och lotter fanns att köpa. 

– Vi är otroligt nöjda med uppslutningen, det var drygt 400 personer här. Från lilla Hammarö kunde vi skänka över 50 000 kronor plus det som swishades in den dagen. Det kommer verkligen till nytta, berättar Magnus Moberg, ordförande i föreningen. 

I en auktion med Örjan Ekängen och Johan Östling som auktionsförättare fanns bland annat signerade böcker av Lars Lerin, presentkort från olika handlare på ön, en barnkappa sydd av Milla Tailor, dukar, knivar, pepparkvarnar, juridisk rådgivning och fyra dagar med ett lyxigt taktält. Totalt genererade auktionen 19 650 kr.

– Johan och jag hade auktionen tillsammans och jag tycker det blev ett lyckat koncept, vi klickade på scenen. Han är också en som kan improvisera. Vi i centrumföreningen ser fram emot att kunna samarbeta med Johan vid fler tillfällen i och med att han har flyttat tillbaka till Hammarö, säger Örjan Ekängen. 

Man kunde även köpa lotter i ett tavellotteri med tavlor från olika konstnärer på ön, och alla lotter sålde slut under söndagen. Hela 20 000 kronor fick föreningen in, och dessa har öronmärkts för att användas här lokalt för att hjälpa flyktingar från Ukraina. Vinsterna hämtades ut av de lyckliga vinnarna redan på onsdagen efter galan.

I bössorna räknades det in 9 632 kronor och restaurangen skänkte 4 025 kr. Hur mycket som swishades under dessa timmar har vi inte lyckats få någon statistik på, men utöver detta samlades cirka 53 000 kr in till Röda Korsets insamling under dagen.

Damerna som höll i tavellotteriet.
Här tovas det en ullig, gullig, gul kyckling.
Påskpyssel i entrén.
Margot Wallström tillhörde talarskaran.
Lars Lerin med en av sina telningar hade skänkt många gåvor till auktionen.
Öns mest kända familj fanns på plats.
Publiken bjöds på helt improviserad sång på ukrainska av två unga ukrainskor.
Johan Östling och Örjan Ekängen skötte auktionen superbt.
Den här tavlan auktionerads bort. Den var skänkt av en känd konstnär på ön. Dock inte en av hans egna verk.
Körsång av unga och gamla.
Skön pose.
Matsalen i Folkets Hus var välfylld under galan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.