Inte som en vanlig pizzeria

Text och foto: Kristina

I början av november öppnade Skoghalls pizzeria vid Byxfickstorget i ny regi. Med uppfräschade lokaler och ny meny slipper vi åka över broarna för att få riktigt goda hamburgare på värmländsk högrev.

Zeid Feili och Sarina Nestani öppnade Skoghalls pizzeria i början av november. Zeid har arbetat inom restaurangbranchen många år, bland annat på Mama Rosa, Kronoparkens pizzeria och Skåre pizzeria. Han drev även Rådhuscaféet och hamburgerhaket som senare blev fine dining London New York i Karlstad. Förutom detta har han även drivit drivit frukostcafeet Bistro 9 på Våxnäs.
När Skoghalls pizzeria kom ut till försäljning hade Zeid tagit en paus från arbete i fem månader. 
– Jag var hemma och klättrade till slut på väggarna. Jag åkte hit och kollade och såg potentialen, berättar Zeid. 

De började med att blåsa ut allt och renovera upp lokalen. På två veckor var allt klart.
– Jag gjorde en hel del själv, som att bila upp golvet, och så tog jag hjälp av duktiga hantverkare, berättar Zeid som visar upp en riktigt fräsch restaurang. 

Att öppna en vanlig pizzeria kändes aldrig aktuellt. Ingen av de 27 pizzorna är lik den andra, och annorlunda mot vad vi är vana vid. Tomatsåsen är på italienska tomater, alla pizzor har mozzarella och mjölblandningen till pizzabottnarna har Zeid provat sig fram till för bästa resultat. 
– Vi satsar på kvalitet och jobbar med färska råvaror. Vi har äkta skinka på pizzan och inget är halvfabri-kat. Det här är ingen finrestaurang men inte heller en vanlig pizzeria. Här kan du få jäkligt bra pizza och burgare med hög kvalitet. Så nu behöver man inte åka in till stan för att få en riktigt god pizza eller hamburgare i en mysig miljö, säger Zeid. 

Förutom pizza erbjuds högrevsburgare, sallad, kebab och falafel, och det finns även en barnmeny för de mindre.
– Vi gör en egen blandning av värmländskt kött till burgarna, en riktigt bra mix som ger otroligt goda och saftiga burgare, berättar Zeid stolt.

Till lunch kan man även beställa lasagne på färsk pasta, club sandwish och nachos. Kanske söker de alkoholtillstånd till sommaren, men just nu känns det inte aktuellt. 
– Många frågar, men vi har valt att inte ha alkohol till att börja med. Jag vill hellre ha hit barnfamiljer, par och vänner som vill ha en härlig matupplevelse, avslutar Zeid.

Burgare på värmländsk högrev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.