Jennie tar Venice till Nöjesfabriken

Text: KRISTINA  Foto: KRISTINA, PRESSBILD

Hammaröbon Jennie Särnmark arbetar på GN Entertainment, ett företag som bokar och bygger artister.

Jennie växte upp i Torshälla utanför Eskilstuna. Hon flyttade till Karlstad för att plugga till gymnasielärare, träffade kärleken och blev kvar. Paret bodde en tid i Skåre, men byggde senare hus på Anneberg. 

Jennie arbetade några år som lärare innan hon gick in i väggen och ett karriärbyte blev aktuellt. Svärfadern drev camping och stugby och behövde en administratör. 

– Vi har flera olika familjeföretag inom både min och min mans släkt, så det har funnits att göra. Och jag har även börjat med bokföring genom åren. Jag har hittat min grej, berättar Jennie. 

Idag arbetar Jennie som fakultetsadministratör på Karlstad Universitet, och driver även GN Entertainment.

Jennies pappa spelade i dansband i 30 år, och startade företag 1995 där han bokade främst dansband och trubadurer. På senare år har de kommit in på andra genrer tack vare olika kontakter i branschen. Det blev ett nystartat företag men med samlad kompetens från både pappan och andra personer som är involverade. Men tajmingen var inte optimal. 

– Vi drog i gång juli 2020, men kände att vi ville starta ändå trots pandemin. Det var skönt på sätt och vis, vi fick lite mera ro att sätta grunden, berättar Jennie. 

GN Entertainment arrangerar turnéer i Sverige med artister som inte spelat i Sverige tidigare. Som Ida Nielsen, en basist från Danmark som spelat med Prince, och Yellow Jackets, ett amerikanskt band inom jazzgenren. Nu är det amerikanska Venice som står på tur. De lägger Jennie in i genren västkust/countrypop, och sverigepremiär sker på Nöjesfabriken i Karlstad innan de fortsätter till Örebro, Uppsala och Eskilstuna. En publikmagnet i Holland som aldrig tidigare varit i Sverige.

– Gillar man Eagles och likande musik så kommer man gilla Venice. Vi började lyssna på dem hemma för ungefär tio år sedan, och pappa har alltid sagt att han ska få dem till Sverige någon gång. Och nu har han fått det, det är hans livsdröm, berättar Jennie. 

Venice är ett band från Venice Beach, Kalifornien, som består av två brödrapar som är kusiner. Den klassiska rock- och folkmusiksinfluensen är tydlig i deras popmusik. Passa på att delta i vår tävling, denna månad har du chans att vinna biljetter till deras spelning på Nöjesfabriken i september. 

Förutom att arrangera turnéer hjälper GN Entertainment artister som ännu inte etablerat sig eller som gått i stå. Under sitt paraply finns allehanda experter som till exempel sångpedagoger och stylister. De kan även bistå med kontakter med bland annat skivbolag.

Ida Maipambe med artistnamnet Ellah Grace var bakgrundssångerska men ville stå på egna ben. Hon fick gå igenom hela artistbyggarprocessen med bland annat sångpedagog, hjälp av en tidigare medlem i Mando Diao att skriva musik och en gitarrist från Roxette som var med och spelade. 

– Allt man kan behöva som artist har vi knutet till oss. Det är den stora grejen för oss, att bygga artister. Vi kan hjälpa dem framåt, säger Jennie. 

Venice.

Hälsningar från bandet Venice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.