Jennifers konstnärsdröm lever

Text: ANNIKA  Foto: PRIVAT

I november 2020 skrev vi om Jennifer Lennartsson som då var HammaröNytts huvudperson. Då träffade vi en ung kvinna som precis skulle starta upp sitt företag på allvar. 

Sedan dess harvi sett några av Jennifers konstverk poppa upp på sociala medier och vi blev så klart nyfikna på att höra hur det har gått för henne. 

Jennifers tanke med sitt företag var att hon skulle ge olika behandlingar och även ha sin ateljé under samma tak. Hon är utbildad och kan ge healing, massage och kbt/act coachning. Det var som sagt tanken men verkligheten blev något annat. Idag har hon gjort sådana avtryck i konstvärlden att hon just nu bara hinner med att skapa konst och skriva texter till sina alster. Hon ska ju hinna med att vara mamma och maka också. Jennifer har under året ställt ut sin konst på flera olika platser, främst här i Sverige.

Hon är duktig på att marknadsföra sina verk via sociala medier och det var genom Instagram ett konstgalleri fick upp ögonen för henne.

– Jag blev kontaktad av en gallerist från Madrid. Han skulle göra en utställning på Van Gogh Art Gallery i Paris och ville ha mig med. En väldigt stor ära, berättar Jennifer.

Utställningen pågick några dagar under september månad och Jennifer var representerad med tre tavlor.

Att ställa ut på ett galleri är för många som tecknar, skulpterar, målar och fotograferar en stor dröm. Att sedan få göra detta utomlands är få förunnat. Till våren kommer hon att åka till London för att på plats vara med när hon ska visa några tavlor vid Galleri Steiners som är hemmahörande i Wien men som också anordnar event på andra platser. Förutom i London har de utställningar även i Rom, Marbella och New York och tanken är att hennes tavlor ska visas även där. 

Jennifer gjorde en provserie med fotografier där hon fotat av sin egen hand så som den ser ut när hon målar. Den är mer än full av färg i olika kulörer. Dessa foton fick ett enormt genomslag och nu ska de säljas via Nordic Design i Göteborg samt Elisabeth Art Design i Skövde. En studiofotograf är bokad som ska ta nya bilder på samma tema. Hon är också representerad i konstboken Nordic Art Guide med några av sina tavlor.

Det har gått fort att bli riktigt etablerad för denna kreativa tjej. Men det ligger hårt arbete bakom och det skulle inte ha gått utan all hjälp av hennes familj. 

– Nej, utan min fantastiska man Marcus, mamma Eva och övriga familjen hade jag inte varit där jag är idag. Jag har mycket att vara tacksam för, avslutar Jennifer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.