Jubileum och final för Jonas Blixt Invitational

Text: KRISTINA  Foto: HÅKAN

12 augusti genomfördes Jonas Blixt Invitational, en juniortävling med tourkänsla och generöst prisbord. För tionde och sista gången.

Jonas Blixt var hemma på plats när tävlingen genomfördes i år. Så har det inte alltid varit.

– Några år har jag kvalat in för slutspel så då har jag tyvärr inte kunna vara här, berättar Jonas som vill skicka en eloge till tävlingskommittén och alla funktionärer som arbetat med tävlingen i alla år. 

Tävlingen startades för att Jonas ville att juniorer i närområdet skulle lära känna varandra och spela tillsammans oavsett kön. En tävling med PGA-känsla, med svårare flaggplacering och lite bättre priser. 

– Det var kul att vinna som junior, men kanske inte att få ett trepack golfbollar som pris, så jag ville göra något som liknande touren för ungdomarna här, berättar Jonas. 

Efter gymnasiet drog Jonas till USA och har bott där sedan dess. Senaste året har han dock tillbringat mer tid hemma på Hammarö än tidigare.

– Jag gillar att vara hemma, det är ett sånt lugn. Här kan jag slappna av. Hammarö känns väldigt speciellt. Det är så vänligt, alla är öppna och glada och inte så dömande. Och nästan alla jag växt upp med har flyttat tillbaka hit, berättar Jonas som känner att han inte kunde ha haft en bättre uppväxt än han fick här.

Under hösten ska Jonas försöka kvala in till Europatouren, och om det går bra flyttar han hem. En tomt på Tynäs är inköpt och hans brors flickvän som utbildar sig till arktitekt ska rita huset. Och oavsett hur karriären går framöver ska huset börja byggas om ett år ungefär. 

– Det blir ett enplanshus, och så vill jag bygga en litet lekhus där jag kan ha en golfsimulator, ett pingisbord, en shufflebord och lite sånt, drömmer Jonas. 

Efter sin golfkarriär kommer Jonas inte ligga på soffan. Men vad han kommer hitta på vet han inte än. 

– Jag måste göra någonting annars blir jag tokig. Jag märkte det när jag opererat ryggen, då var jag sängliggande i två och en halv månad. Det var skönt kanske i två dagar, sen hade jag så fruktansvärt tråkigt. Sen gick jag från sängliggande hemma in i pandemin dessutom. Då bärjade jag fiska vilket jag tycker är jätteroligt, berättar Jonas. 

Något han är säker på är att han kommer engagera sig i golfjuniorer iallafall. 

– När jag har flyttat hem kanske det blir någon ny tävling, när jag kan vara mer involverad. Jag tycker ju det är kul att hjälpa juniorer, avslutar Jonas. 

Jonas Blixt besökte sin tävling på Hammarö 2023 men den här bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle på Hammarö GK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.