Kalla den änglamarken

… eller himlajorden. Om du vill. De flesta av oss har nog hört den här fantastiskt fina Taubevisan åtskilliga gånger. Här ber visförfattaren Evert Taube oss att vi ska vara rädda om vår natur, jorden vi ärvde. Vi som bor här i denna höga nord har nog inte så stora problem att efterleva hans önskan. Kanske är det svårare i de länder där allt handlar om att överleva.
   Jag har så svårt att förstå all den djävulskap som sker runt vår vackra jord. Naturen skövlas och förstörs och hela städer bombas sönder och samman av makthungriga mytomaner. Sverige som alltid varit ett tryggt land att bo i håller på att förändras i den frågan. I stort sett varje dag får vi höra på nyheterna och läsa i dagstidningarna om nya bombdåd, nya skjutningar och om oskyldiga som hamnar i kläm i dessa gängkrig. Hur de tänker när de gör dessa dåd kan jag inte i min vildaste fantasi förstå. Att det är många ungdomar som utsätter tredje man för denna skräck är ännu mer oförståeligt. Finns det inget vettigare att göra på fritiden? Använd fantasin för sjutton och ni politiker, satsa på fler fritidsgårdar till våra unga. För som Evert skrev, låt barnen dansa som änglar kring lönn och alm. Kanske är det just det som behövs för att få ungarna att må lite bättre inombords, uteliv och rörelse.
   Vi har många människor i Sverige som flytt från krig och förföljelser. Snälla, skicka inte tillbaka de barn och ungdomar som kommit hit själva. Dela inte heller på familjer. Och de som redan har acklimatiserats här i landet, som har jobb, skola och försörjer sig själva, låt dem få stanna kvar. De finns andra som ni kan placera på den andra sidan av den svenska gränsen i stället. Såna som inte sköter sig om ni nu tycker att vi blivit för många här. 

// Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.