Kommunen anordnade tematräff

Text: KRISTINA  Foto: HÅKAN, KRISTINA

Fredag 25 februari anordnade Hammarö kommun en tematräff i Folkets Hus. Ett arrangemang som kommer återkomma med olika teman under året. Först ut var temat Hjälpmedel.

Under hösten har Anna-Karin Skoglund, projektledare för nära vård inom Hammarö kommun, varit ute och kollat vad som behövs och vad folk önskat. Och det visade sig att många ville träffas, och helst på Folkets hus. Då kom idén om att ordna tematräffar. 

– Och vi har ju ett mål om att bli Sveriges friskaste kommun, och i år kommer detta att börja märkas på olika vis. Det här är ett av dem, berättar Mia Hernell Blomqvist, utvecklingsledare på socialförvaltningen. 

Ett program för hela året har satts, det kommer bli tematräffar en gång i månaden. Först ut var alltså hjälpmedel. 

   I Folkets Hus foajé kunde besökarna se och prova olika hjälpmedel. Digitala fixarens grejer fick stå utan Robin då han var sjuk, men Agneta som är utbildningssköterska, Isabell och Anette som arbetar med sociala aktiviteter, Linda som arbetar med anhörigstöd och Sabina som är rehabassistent och arbetar mycket med hälsofrämjande arbetssätt inom hemtjänsten fanns på plats. 

Besökarna fick förslag och tips om hur de kan göra för att deras vardag skulle bli enklare. 

– Idag har det varit mycket praktiskt, och målet är ju att så många som möjligt ska kunna bo hemma så länge de vill och kan, och det vill vi ju försöka hjälpa till med, berättar Anna-Karin.

Vill du veta mer om nära vård finns information på kommunens webbplats. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.