Kommunen satsar på kulturen

Text: ANNIKA  Illustration: MONDO ARKITEKTER

Kultur har haft en stor betydelse för mänskligheten under många decennier. Nu går kommunen in och säkerställer att kulturen på ön kommer att blomstra framöver.

Under Juni månad påbörjades en renovering av kulturskolan. Gunnar Turessonsalen som är Hammarös största aula och arena för musikevenemang kommer att få ett rejäl lyft där bland annat en ny ventilation kommer att sättas in. Under renoveringen kommer man att bibehålla den perfekta akustiken som finns i lokalen.

Nu är det inte bara de befintliga lokalerna som ska åtgärdas utan det kommer även att bli en utbyggnad på 300 m2. Här kommer det bland annat bli ett nytt rum för slagverkarna, större personalrum och en ny ateljédel med café. Byggnaden kommer att friställas och blir då en fristående byggnad. Det är inte bara för kulturskolan som denna renovering görs. Även föreningar, skolan och övriga hammaröbor kommer att gynnas av denna kultursatsning. 

Arbetet beräknas vara klart till maj 2024. Under tiden som renoveringen pågår kommer kulturskolan att hålla sin verksamhet på Hammarö utbildningscenter, HUC. Kostnaden för hela projektet kommer att gå lös på cirka 40 miljoner kronor. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.