Kommunens planer för Nolgård

Östra Nolgård har pekats ut som lämpligt område för en framtida expansion av handeln i kommunen. I början av året klubbades en detaljplan som medger ytterligare drygt 7 000 m² handelsyta.

Det utpekade området är beläget söder om COOP Forums butik på Nolgård. Planen möjliggör en byggrätt på 2 100 m² i områdets norra del, samt totalt 5 200 m² i dess södra del.
– Just nu tar vi in intresseanmälningar för etablering på området. Redan nu har ett företag inom kommunen; Hammarö Bilcentrum, tecknat optionsrätt på cirka 3 000 m² i den nordvästra delen, berättar Karin Manner, kommunarkitekt i Hammarö kommun. Från kommunens håll har man medvetet inte låst sig fast vid vilken typ av verksamheter man önskar se på området. Det blir dock inte tal om någon bensinstation eller liknande, eftersom drivmedelsförsäljningen ställer för höga krav på säkerhet och begränsningar av andra verksamheter, förklarar Karin Manner.
– Annars har vi inte reflekterat så mycket, området är till för alla typer av handel som inte får plats i centrum. Och behovet finns uppenbarligen. Men enligt Karin Manner kommer inte handelsområdet vid östra Nolgård att kunna växa så mycket mer i framtiden.
– Vi har planlagt den del vi själva äger, men det är svårt att expandera ytterligare, inte minst på grund av miljön då området intill är ett naturreservat.

Text: Thomas Almberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.