Konståkarna bjöd på en tidsresa

Text: ANNIKA Foto: HAMMARÖ KONSTÅKNINGSKLUBB

Många föreningar visar upp sin verksamhet för nära och kära någon gång per år. Eller som konståkningsklubben som årligen bjuder in till stor show.

Det har blivit en årlig och populär tillställning när öns konståkare bjuder upp till show. I början av mars spelades föreställningen Tidsmaskinen upp under två kvällsföreställningar där alla klubbens medlemmar var med, och två förkortade skolföreställningar där endast de äldre åkarna deltog.

Klubben förberedde sig och tränade inför årets stora isshow under flera månader från hösten och fram till våren. Tidsresan tog publiken med på en jublande show med nedslag i olika tidsåldrar. Musik, ljussättning, kostymer, koreografi och en gnutta skådespelande förstärkte de epoker som tidsmaskinen förde dem till. Det blev besök bland annat i antikens Egypten, det svängiga 20-talet och millenniumskiftet. Men det blev även en tripp till framtiden där de yngre åkarna fick hjälpa publiken tillbaka hem till nutid. 

Föreningen ställde upp med 100 aktiva åkare från fem till arton år och alla gjorde sitt bästa för att glänsa lite extra den här dagen. 

– Skolföreställningarna på dagen var lite extra roliga då vi hade så många barn i publiken, de tjoade och svarade på frågor som vi konferencierer ställde. Den härliga stämningen bland publiken gjorde att våra åkare hade ännu roligare. På kvällen var även de nya i skridskoskolan med, många för första gången. De kom ut med stora leenden efteråt, det var jättekul att se, berättar Agnes Lundberg, huvudansvarig tränare i klubben som minns med glädje de shower hon själv var med på som liten. 

– Det var det här man såg fram emot som aktiv åkare. Känslan och sammanhållningen inför showen när alla står och är lite nervösa, taggade och förväntansfulla inför att gå ut på isen. Det är så roligt att se detta i de små idag, och att dela den glädjen med alla åkare, avslutar Agnes.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.