Konsult ska se över förändringar på bruket

Tidigare i år flaggade Stora Enso på Skoghall för att 62 tjänster kan försvinna från fabriken. Nu har facket kallat in en opartisk konsult för att se över neddragningarna.
– Vi brukar inte ta vara på den här möjligheten, men i det här fallet är det stora förändringar som vi vill ha ett opartiskt utlåtande om, säger Peter Östergren, ordförande i Pappers avdelning 36 på Skoghalls bruk.

Om förändringarna på Stora Enso träder i kraft kommer framförallt underhållssidan att drabbas. Facket är dock skeptiska till att neddragningar på underhållet kommer att minska kostnaderna för bruket.
– På underhållssidan skär de bort de som utför arbetet, men arbetet försvinner inte och då går kostnadsbesparingarna åt till att köpa tjänster, säger han. Det är den misstanken vi har, att man minskar de fasta kostnaderna och flyttar över till rörliga istället.

Nu ska en utomstående konsult göra en bedömning av de planerade nedskärningarna, vilket är en möjlighet som finns enligt samverkansavtalet. Arbetet inleddes den 11 april och kommer att pågå fram till första veckan i maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.