Lite sliten just nu

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: KRISTINA

Med det lugn som präglar ön fokuserar jag på brottsförebyggande arbete och föräldrainsatser medan vardagen bjuder på oväntade utmaningar. 

Om jag hade varit kommunpolis bara på Hammarö skulle jag nog endast suttit inne på kontoret och häckat. I alla fall största delen av min arbetstid.

Som tur är så har jag ju fler kommuner att verka i. Kontorsjobb är visserligen viktigt men jag vill helst ha ett arbete där jag får röra på mig utomhus, precis som jag har nu. Men nu är det Hammarö vi ska lägga fokus på, och här är det fortfarande väldigt lugnt. Och tur är väl det då vi inom kåren har fått lägga stora resurser på skjutningarna som skett i Karlstad. Det är ju självklart att vi får ställa om vår verksamhet när sådana händelser sker. 

Här på Hammarö jobbar jag vidare tillsammans med kommunen med vårt arbete med att behålla vår kommun som den tryggaste i landet. Kommunerna har ju fått ta mer ansvar i frågan och Hammarö ligger väldigt bra till i det arbetet. Kommunsamverkan har blivit starkare och vi arbetar vidare med det före-
byggande arbetet. Det gäller att fånga upp främst ungdomar så de inte hamnar i fel gäng. Mina kollegor har varit och hälsat på och pratat med elever på en av kommunens högstadieskolor. Även om jag gör så gott jag kan som polis och kommunen sitt så kommer ni väl ihåg vad jag tidigare sagt om föräldraansvaret? Det kommer vi aldrig ifrån.

Även om Hammarö är lugnet själv har det förekommit några mindre brott, som tre inbrott i bilar. Tillgreppsbrotten är ju de vanligaste brotten och nu när vädret blir bättre kommer troligtvis cykelstölderna att öka. Så var lite extra noga var du parkerar din cykel och se till att du har ordentligt och godkänt lås. 

Trafikkontroller har vi gjort, och gör regelbundet, omkring på ön. Vid en av de senaste kontrollerna stoppade vi ett 30-tal bilar. Alla dessa förare var nyktra och det var ordning på bilarna. Bra jobbat! Låt det få vara så framöver också. 

Jag hade förmånen att få vara hemma med mina två telningar under sportlovet. Framför mig hade jag sett en vecka med mys, pyssel och några roliga utflykter. Om jag säger så här… Det blev ett omväxlande lov. Med två aktiva grabbar som kanske inte alltid drar åt samma håll blev det en händelserik vecka där jag mer än en gång fick gå in och medla. Nu skulle jag behöva ett sportlov bara för mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.