Lugnt i kylan

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: HÅKAN

Nu så här i början av januari kan jag berätta att rent polisiärt har det varit väldigt lugnt över jul och nyår.

Något jag är stolt och glad över är att Hammarö utsetts till Sveriges tryggaste kommun igen. Det är något vi ska hålla i, men det ska inte få oss att sitta nöjda. Vi kan absolut bli ännu bättre, och vi ska fortsätta kämpa. Framför allt för alla barn och ungdomar som behöver hjälp. Jag ser fram emot ett 2024 där vi kan fortsätta utveckla samarbetet med Hammarö kommun. Jag tänker till exempel på SSPF, alltså det brotts- och drogförebyggande arbete som utgår från samverkan mellan skola, socialtjänst, polis och fritidssektor. Här fångas barn och ungdomar som behöver hjälp upp tidigt så de blir lotsade rätt i världen. Det är en väldigt viktig del för att förebygga brott, psykisk ohälsa och lidande. Ungdomsbiten är nog det viktigaste här på ön med tanke på vilken brottslighet vi har. Skadegörelse runt skolor är det som kostar mest. Och vi vill förebygga så att inte ungdomar växer upp och blir etablerade kriminella. 

Vi har även ganska många tillgreppsbrott på ön. För att stävja detta uppmanar jag till grannsamverkan som du kan läsa om på samverkanmotbrott.se och på vår webbplats polisen.se. Fyll i kontaktformuläret om du vill veta mer. 

Sedan årsskiftet har kommuner större brottsförebyggande ansvar, och vår samverkan fortsätter. Vi jobbar tätt tillsammans med lägesbilder och handlingsplaner. 

Vi inom polisen kommer fortsätta med trafik- och nykterhetskontroller, kontrollera hastigheter och stå utanför skolor. Och självklart är all övrig verksamhet i gång dygnet runt. 

Det tål att upprepas, att vi är beroende av era tips för att kunna göra rätt saker vid rätt tid. Så fortsätt att hålla ögon och öron öppna, och kontakta oss när du uppmärksammar något som avviker och känns misstänksamt. Utan allt engagemang från hammaröbor så skulle vi inte ha det så lätt. 

Nu ser jag fram emot att vintermörkret lämnar oss. Jag har mållås på första takdroppet och att känna solen värma. Både för mitt eget välbefinnande och för att få en lägre elräkning.

God fortsättning!

// Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.