Majblomman

Text: ANNIKA  Foto: MAJBLOMMAN

De första tecknen på att våren är på ingång är de gula tussilagorna i dikeskanterna och snödropparna i rabatterna. Efter ett uppehåll på två år kommer nu ännu ett känt vårtecken, nämligen de gröna ryggsäckarna som visar att det nu är dags att köpa årets majblomma. Vanligtvis är det barn från årskurs tre och fyra som säljer men i år kommer även femteklassarna tillhöra säljteamen.

– Förra årets fyror sålde så bra i sina digitala webshoppar att vi ville ge dom chansen även i år, berättar Britt-Marie Backlund, Majblomman Hammarö.

Första april går startskottet. Årets blomma är helvit med en gul mitt och är designad av Oskar Björklund tio år från Spånga.

– Jag tänkte bara på ett stekt ägg när jag gjorde den! Sedan kom vi på att ägg påminner om majblomman, organisationen alltså. Majblomman är som ett skyddande skal för barn som behöver det, säger Oskar.

Barnen kan välja om de vill sälja via webbshop, genom per-sonlig kontakt som förr eller kombinera de båda sätten.

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdom i Sverige. Barnfamiljer som har det tufft ekonomiskt kan ansöka om bidrag.  Bidragen kan gå till allt från kläder, avgift till en fritidsaktivitet eller kanske ett barnkalas och kan sökas till och med det år barnet fyller 18 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.