Maria Grane årets hopptränare

Text: ANNIKA  Foto: PRIVAT

Vid Ryttargalan 24 november gick priset Årets tränare till Maria Grane, hopptränare på Equality Riders Hammarö.

24 november hölls den stora ryttargalan i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. Där hyllades både sportsliga framgångar och den breda ridsporten. Ryttargalan var den 15:e i ordningen.

Priset till årets tränare gick till Maria Grane, Equality Riders Hammarö.  

Juryns motivering löd: ”Hon har utbildat elever till de högsta klasserna i hoppning, och själv ridit Grand Prix (1.50). Maria är en rutinerad och inspirerande tränare som helhjärtat engagerar sig i varje elev. Med en långsiktig plan utvecklar hon ungdomar till goda ryttare med känsla och ansvar för sina hästar. Hon stöttar elever med tränings-
och tävlingsupplägg och coachar sina elever på tävlingar. Maria Grane utgår alltid från det bästa hos varje ekipage, hjälper dem övervinna hinder, hitta sina egna drivkrafter och ta sats mot nya höjder”. 

Det var första gången Maria var nominerad och hon blev både glad och överraskad av utmärkelsen.

– Jag blev väldigt överraskad när de ringde och berättade att jag var nominerad till årets tränare. Vi var ju tre stycken nominerade så inget var ju klart när jag åkte till Ryttargalan. Så extra kul att få vinna när jag väl var där. Jag har ju jobbat som tränare i många år nu. Jag tränar här på Hammarö Equality Line och så åker jag runt till olika klubbar och privatpersoner. Det känns jättebra att få pris och bli uppmärksammad för det jobb jag gör med mina elever. Det ger extra energi att fortsätta jobba på, berättar Maria Grane.

Prisutdelare var förra årets vinnare Kajsa Boström och Maria Eriksson, ordförande i ridskole- och utbildningssektionen i Svenska ridsportförbundet. 

Årets bragd gick till OS-guldlaget och Peder Fredicson fick priset för årets prestation. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.