Martin lämnade COOP för ICA

Text och foto: KRISTINA

Sunnebördiga Martin Hagström har lämnat tjänsten som butikschef på Stora COOP Hammarö för att börja som försäljningschef på ICA Kvantum Hammarö, ett stenkast därifrån. 

Martin bodde några år i Stockholm innan han flyttade till Karlstad och blev först butikschef på Stora COOP Bergvik innan han bytte till Stora COOP Hammarö. Nästa steg i karriären inom COOP hade varit att bli regionchef eller liknande, men Martin trivs bäst i butik, med kunder. 8 januari gjorde han sin första dag som försäljningschef för färskvaror och manuell hantering på ICA Kvantum Hammarö.

– Jag trivs väldigt bra i Värmland och har varit på COOPs största butik. Och senast var jag i den kanske trevligaste butiken. Men jag har saknat entreprenörsdelen, och det är lite enklare inom ICA. Här kan kreativiteten få lite mer utlopp, berättar Martin som ingår i ledningsgruppen tillsammans med Urban Svensson, Stefan Carlsson och Linda Knutsson.

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av dem, det känns jättebra att få arbeta med dem. Det är ju vi tillsammans som bestämmer vad vi ska göra, fortsätter Martin.

ICA Kvantum Hammarös handlare Urban Svensson har med jämna mellanrum försökt locka över Martin till ICA, men det var först i höstas som Martin tog detta stora steg. Samma dag han sa upp sig sattes han i karantän.

– Nu har jag varit hemma i tre månader med vår 2,5-åring Malte. Vi har bland annat åkt runt lite i Sverige och hälsat på släkt och vänner. Och över jul var vi i Piteå hos frugans släkt, berättar Martin.

Han har kunnat slappna av och ta det lugnt, men senaste veckorna har han dock klättrat på väggarna och varit sugen på att börja arbeta. Nu ser han fram emot att sätta sig in i arbetet där han ansvarar för restaurangen Högrevet, cateringen, den egenlagade maten, delikatessen, fisken och brödet. 

– Allt med en manuell hantering är mitt ansvar, all personal bakom disk. En stor anledning till att jag jobbar i en matbutik är att jag gillar mat, råvarorna och hantverket bakom. Vi har en jättebra grund här, jag ser en stor potential att kunna göra väldigt bra grejer. Högrevet känns jättekul, och det finns möjligheter bara i utrymmet, säger Martin.  

Sedan 2019 bor Martin och hans familj på Hammarö.

Martin hälsas välkommen till ICA Kvantum av Urban, Linda och Stefan som alla tre ingår i ledningsgruppen där Martin nu också tar plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.