Micke regisserar drama

Text: KRISTINA  Foto: ANTE JUNEHOLM

Micke Brolin, vår alldeles egna stuntman här på Hammarö, gör inte bara stunt, skådespelarinsatser, westernfilmer och tar SM-guld i karate. Vi haffar honom efter en inspelningsvecka i Molkom i början av juni där han regisserat kortfilmen ”När all musik tystnar”. 

Karlstadbaserade produktionsbolaget Tellway Pictures står bakom produktionen. Manuset är skrivet utifrån känslan i en novell av Lydia Rudander Hoff och handlar om barnet Saga vars morfar drabbas av alzheimers. 

Micke satt på Tellways kontor och redigerade sin westernfilm när manuset skrevs, och hörde snacket. 

– Jag fick läsa manuset, och tårarna rann. Den är väldigt gripande och jag tokgillade historien. Min morfar fick en stroke och kunde inte kommunicera de sista åren i livet, han och jag var väldigt nära. Jag drog så många paralleller, berättar Micke. 

Produktionsbolaget letade regissör för fullt, och Micke kände att han ville få den rollen. 

– Jag ville inte ta upp detta framför dem, så jag skrev ett mail för att de skulle få tänka igenom det ordentligt. Och de tyckte det var en fantastisk idé, de hade ju sett hur jag reagerade när jag läste manuset vilket säger mycket, berättar Micke. 

Att regissera drama är långt från westerngenren som Micke regisserat tidigare, bortsett från något projekt i skolan i London.  

– Det var inte lika mycket stress, vilket var väldigt skönt. Och vi var i en fantastisk miljö med strålande väder. Men det var ju samtidigt jobbigt. Vid ett tillfälle stod jag med vuxna Saga och pratar in henne i känslan hon ska ha, och jag står och börjar gråta, hon gråter och när vi filmar så står i princip hela teamet och gråter. Kul med film, liksom, skrattar Micke. 

Sista oktober ska den 15 minuter långa filmen vara klar. Om den skickas till filmfestivaler eller visas direkt på SVT är inte klart än. 

– Den här kommer bli bra, det är en känsla jag haft redan från början, avslutar Micke. 

Regissören går igenom scenen innan tagning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.