Milla årets företagare

Text och foto: KRISTINA

Sedan 2021 delar Hammarö kommun ut utmärkelsen Årets företagare i samarbete med Företagarnas förening. 

24 maj anordnade Hammarö kommun tillsammans med Handelskammaren Värmland och Stora Enso en företagsfrukost. I samband med detta delades priset som årets företagare ut av Hammarö kommun i samarbete med Företagarnas förening. Fyra företagare var nominerade, Camilla Brolin, Milla Tailor, Familjen Larsson, Stall Druva, Erik Andersson, Högalunds Snickeri Hammarö, Stefan och Christer Bood, Bygg & fritid i Hammarö och Marika Källu, Marikas Fika & Catering. 

De nominerade togs upp på scenen och kommunstyrelsens ordförande Peter Johansson läste upp nomineringen: Camilla är ett föredöme vad det gäller kreativitet och innovation och att som företagare vara flexibel i hur hennes verksamhet anpassat sig till rådande läge som varit i hennes bransch under pandemin genom att samtidigt nå ut till nya målgrupper och förädla produkter. När bröllopskläder blev avbokade och möten framflyttade så sydde hon upp ansiktsmasker i stället.

När kunder kommer med ett problem så löser hon det (som till exempel små skor till hundar som har svårt att gå i gruset som används vid sandning) och om kunden vill ha specialdesignade kläder tar hon fram mönster och förslag. 

Hon tänker hållbart och syr gärna om kläder till något mer modernt eller unikt. Hon har satt Hammarö på kartan vad det gäller skrädderi och kunder från hela världen besöker hennes lilla butik.

En blomsterkvast, ett diplom och en tårta lämnades över till skräddarmästare Camilla Brolin, Milla Tailor. 

– Det känns jättefantastiskt, jag är helt skakis. Jag trodde inte jag skulle vinna, det finns ju så många andra fina företag. Och så vinner lilla jag, säger Camilla. 

Nu väntar en regionsfinal hos landshövdingen i höst. 21 regionfinalister går vidare till final på nationell nivå och får åka till Blå hallen i Stockholms stadshus i oktober där utmärkelsen Årets företagare Sverige delas ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.