Mycket väder blir det

Vi svenskar är rätt bra på att prata om allt och inget men framför allt så pratar vi om vädret. Och det är väl inte så konstigt den här tiden på året. April är nyckfull. Jag har redan sett de små gula solarna i dikeskanten i form av tussilago. Snödropparna och krokusen gör sitt bästa för att visa upp sina nymornade fejs. Men det var för några dagar sedan. I går snöade det rejält och denna morgon vaknade jag upp till en helvit värld där snön låg decimeterdjup. Då var jag rätt tacksam för att jag inte bytt till sommardäck på bilen. Men snart är maj här, då, om inte förr, ska snön vara borta.

Något annat som vi pratar mycket om just nu är det hemska som händer i Ukraina. Jag förstår inte all denna ondska som detta land får utstå just nu. Bilderna som kablas ut därifrån är mardrömslika och jag önskar att jag kunde säga att det bara är en mardröm. Men det är så verkligheten ser ut idag. Helt ofattbart är det. Jag hade så gärna velat ha en magisk trollformel som kunde få slut på det här eländet. För det verkar som om inget annat än just magiska trollformler skulle kunna få slut på detta eländiga elände.

Foto: Håkan Gustafson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.