Nanny årets lärare

Text och foto: KRISTINA

Nanny Ögren, lärare på Bärstadsskolan, har blivit utsedd till Årets lärare i Hammarö kommun.

Lärargalan startade 2016 för att hylla lärarkåren. Elever får nominera sina lärare och en vinnare i varje kommun utses av en jury. I år har grundskoleläraren Nanny Ögren som arbetar på Bärstadsskolan vunnit utmärkelsen i Hammarö kommun. 

– Jag blev väldigt glad och samtidigt lite chockad att de här eleverna går och tänker på mig som en lärare de ser upp till, man är ju inte en kompis utan en lärare. För mig är det viktigt att kunna tillfära en trygghet också, att vara en trygg famn och inte bara lära ut massa saker. Jag tycker att motiveringen visar att jag lyckats med det, berättar Nanny. 

Nannys motivering lyder: För att hon är världens bästa lärare och hon stöttar i allt. Hon peppar alla och är snäll mot alla. Hon är trevlig på rasterna, hon gör roliga uppgifter, hon tänker på andra och inte bara sig själv. Alla tycker hon är en bra lärare och snäll. Hon förklarar om man inte förstår. Hon är unik. Alla människor har sin egen ”stjärna” men Nanny har sin egen ”stjärnbild”. Vi älskar Nanny och hon är bäst. 

Nu väntar själva galan 16 oktober på Cirkus i Stockholm. Då koras vinnare i olika kategorier och priserna delas ut av välkända profiler som Prinsessan Christina, Christer Fuglesang, Kristin Kaspersen och Linnéa Claesson tillsammans med eleverna som har nominerat sina lärare. 

Nanny, årets lärare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.