Ny tapetserarverkstad på ön

Text och foto: KRISTINA

I Hammarö Dancing Team Hammarös källare finns nu åter igen en tapetserarverkstad. Mia Larsson från Kristinehamn öppnade 14 februari.

Mia växte upp i Kristinehamn, flyttade till Norrköping och pluggade till florist och landade sedan i Göteborg. En dekoratörutbildning och en reklam- och marknadsföringsutbildning senare hamnade hon på en reklambyrå som projektledare i några år. Men Mia ville vara mer ”hands on” och började en ettårig utbildning som tapetserare i Herrlunga och började pendla. 

– Jag har alltid gillat textilier och hade nog tänkt jobba med mode, men sen insåg jag att det inte var min grej. Då testade jag som möbeltapetserare. Man får snickra och vara lite uppfinnare, och det är tyngre och lite tuffare, och det passar mig. Och det finns ju regler för hur man ska göra, men det är ju väldigt ofta det inte går att göra så utan man måste hitta på en lösning för att få det resultat man vill. Och det tycker jag ju är kul, berättar Mia. 

Sedan kom barnen, och familjen valde för åtta år sedan att flytta tillbaka till Värmland. 

Mia Larsson är öns nya tapetserare.

– Vi ville ha närmare till våra föräldrar, och min sambo är här från Hammarö så det kändes rätt, berättar Mia. 

Just nu pluggar Mia igen, en lärlingsutbildning. Så halvtid gör hon nu sina timmar inne i Karlstad, och halvtid spenderar hon på Hammarö Tapetserarverkstad. Men när utbildningen är klar i november blir det heltid i källaren. 

Förutom att klä om och renovera möbler syr hon parasoller och dynor till utemöbler samt lagar båtkapell och syr båtdynor. Och av spillmaterial gör hon saker i egen design, som lampskärmar, pallar och andra möbler som hon sen säljer. 

– Men det blir lite ensamt och tråkigt här nere. Jag skulle vilja ha en kompis, en kreativ själ som sysslar med någon sorts hantverk. Då kan vi skapa ett utrymme för kreativitiet här tillsammans, avslutar Mia. 

Helrenovering av stol.
Gammal stoppning.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.