Nygammal travexpert på MyWay

Text och foto: KRISTINA

Thomas Lindblom känner många igen från Hanssons tobak inne i Karlstad. När de la ner sin versamhet tog MyWay inte bara hit humidorerna utan sedan i slutet av augusti även Thomas.

Thomas har ett brinnande travintresse och har jobbat i kiosk och butik sedan han var tolv år. Och helt ny på MyWay är han inte, för några år sedan var han timanställd en kort period, men två jobb blev då lite för mycket för honom. 

– Tidigare arbetade jag på en rivningsfirma och hoppade in på Hanssons på helger och så
under nio år. De sista tre åren var jag heltidsanställd. Nu börjar jag känna mig varm i kläderna här och det känns riktigt bra, berättar Thomas. 

Sju rätt på V75 prickade Thomas in för ett par veckor sedan, men tyvärr blev det ingen större utdelning den gången. I april i år blev Hanssons svenska mästare i V75. Under fem lördagar deltog 400 butiker och Thomas, tillsammans med ägaren Anders, satte travsystemen.  

– Han har ju satt många bra vinster på Hanssons, så det är nog bara en tidsfråga, skrattar Johan Engström, ägare MyWay. 

Cizzi Engström driver MyWay tillsammans med sin man Johan. Hon och Thomas lägger separata travspel, och Johan är den som lägger sportspelen. Hockey och fotboll är vanligast, och det går ganska bra.

– Det går upp och ner, men som bäst hade vi 39 dagar i rad med vinster på topptipset för någon månad sedan, berättar Johan. 

I spelhörnan kan man slå sig ner och titta på trav med en kopp kaffe, men detta har minskat i och med pandemin. 

– Många har gått över till att spela på nätet, våra spel går ju att hitta där också, berättar Cizzi som började lägga andelsspel sommaren 2017. ”Jäntans” har gått otroligt bra, sommaren 2019 vann hon 2,1 miljoner på V86, och för bara ett par veckor sedan satte hon ytterligare en miljonvinst. Då fick tio andelsköpare dela på 1,7 miljoner.

Att Hanssons tobak i Karlstad stängde har ökat MyWays kundstock. Många nya kunder åker hit från Karlstad, en del för att köpa andelar i trav och sportspel, och en del för cigarrer eller pipor som är svårt att hitta i andra butiker.

– På lördagar är det väldigt roligt att jobba, då kommer många gamla stamkunder hit. Nästan varannan kund är folk jag känner sedan tidigare, och en del blir förvånade när de ser mig här, skrattar Thomas.

Thomas Lindblom, Johan och Cizzi Engström. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.