One Legged Gardener släpper nytt

Text: ANNIKA  Foto: PETTER CARLSSON

Det måste vara något med luften eller vattnet här på Hammarö. Något är det i alla fall som gör att den musikaliska ådran frodas på ön och blir till nya musikprojekt.

I slutet av januari släpptes skivan From an End to Another. Bakom skivprojektet hittar vi Otto Rudner Hedin från Hammarö, med artistnamnet One Legged Gardener. Namnet har han tagit från en mycket älskad morfar som på grund av sjukdom fick amputera sitt ena ben men som ändå fortsatte att jobba med sitt stora intresse, sin trädgård. Otto har alltid haft gitarr och sång nära till hands men hittas ofta i olika konstellationer främst som basist.

Otto började intressera sig för musik redan som tioåring. Det började med att han fick en gitarr i julklapp. Han provade även på att spelade trummor och bas, och 2017 valde Otto att satsa fullt ut på just basen. Intresset för musiken höll i sig och Otto läste musikproduktion på Folkhögskolan i Karlskoga och sökte sedan vidare in till musikhögskolan i Örebro med bas som inriktning. Där gör han nu sin sista termin och pluggar för en kandidatexamen i musikalisk gestaltning.

Att den här skivan kom till kan vi nog till stor del tacka Ottos mångåriga vän Michelle Amkoff för.

– Jag hade skrivit några låtar och 2018 skickade jag en av dem till Michelle som ett röst-memo med frågan om hon trodde att det gick att göra något av den, berättar Otto.

Några dagar senare skickade Michelle en full produktion av röstmemot. Låten heter Loyal to No One och finns med som ett spår på den nysläppta skivan. Skivan innehåller åtta spår och Otto har skrivit både text och musik själv med viss hjälp från Michelle. Människor och händelser i Ottos närhet har inspirerat.

– Man kan väl säga att den röda tråden på skivan är texterna som belyser jobbiga saker som händer alla människor någon gång i livet, säger Otto.

Musiken har gitarren som grund och har influenser från både indierock och folk. Här har Otto tillsammans med sin producent Michelle hittat lite nya vägar och lagt till både stråkar och blåsinstrument. Det ger ett sound som är mycket personligt och mycket lyssnarvänligt.

Otto lyssnar på all typ av musik och tycker att det finns bra musik inom alla genrer. Nu är han snart klar med sin utbildning med jazz- och rockinriktning, och jag är säker på att vi kommer att få höra mer av denna kille framöver. Mest troligtvis blir det nog på en jazzscen någonstans i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.