Orange buss till stan?

Text: KRISTINA  Foto: HÅKAN

På initiativ av Värmlandssamverkan utreder nu Region Värmland om det går att utöka stadsbusstrafiken till Hammarö. Både Hammarö och Karlstad kommun är positiva till förslaget som tagits fram i samförstånd. 

– Ur Hammarös synvinkel är det otroligt viktigt för oss att komma snabbt in till stan, att få en smartare lösning så att fler ska kunna välja kollektivtrafiken. Det är allmänt känt hur tätt det är på Hammaröleden med bilar in till stan varje dag. Vi tror att om man kan åka från torg till torg så kommer det öka attraktiviteten. Och det är viktigt att det nya förslaget är kostnadsneutralt, vi vill helt enkelt ha smartare busstrafik för samma peng, säger Mattias Joelsson. 

I och med att Värmlandstrafik och Karlstadsbuss är sammanslagna och styrs av kollektivtrafiknämnden ger det en chans att samordna och effektivisera busstrafiken i hela Värmland. 

– Vi har alla resurser för kollektivtrafiken hos oss, vilket gör att vi kan hitta smarta lösningar och jobba väldigt snabbt, berättar Kenth Carlsson, ordförande i Kollektivtrafiknämnden. 

Utredningens uppdrag är bland annat att hitta en bra lösning för utökning av tätortstrafiken och angöra Stora Torget i Karlstad. Man diskuterar att ordinarie stopp längs vägen ska finnas kvar men med viss ändring av linjens sträckning, att bussarna ska få företräde vid rödljusen samt gå direkt till stora torget och inte via busstationen vilket skulle ge en tidsbesparing om ungefär åtta minuter. 

Detta ligger nu för utredning och Värmlandssamverkan har en förhoppning om att vi hammaröbor ska kunna ta en orange buss till Karlstad i december nästa år. 

 Kenth Carlsson (KD), ledamot i kollektivtrafiknämnden, Mattias Joelsson (KD), kommunalråd Hammarö, Jesper Johansson (MP), ordförande i Kollektivtrafiknämnden och Erik Nilsson (KD) ordförande i stadsbyggnadsnämnden, väntar tålmodigt på att bussen ska komma.


2 thoughts on “Orange buss till stan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.