På Hammarö råder lugn

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: HÅKAN

Lägesbilden vi har i Sverige idag kanske inte är den bästa vi har haft. Det skjuts och sprängs lite här och var runt om i landet. Det måste vara skönt att bo på Hammarö som är förskonad från sådant och fortfarande är en mycket trygg plats att bo på.

Här har inte hänt något anmärkningsvärt sedan förra månaden vilket jag tycker är skönt. Något som jag däremot blir mer än förbannad över är att skadegörelsen verkar tagit fart igen. Hammarlundens skola har återigen blivit utsatt för skadegörelse. Varför kan man verkligen fråga sig, det kostar kommunen alldeles för mycket och är så onödigt. Vi föräldrar måste tillsammans ta ett större ansvar och hålla koll på våra telningar. Och det gäller även alla andra, vi måste ta ett kollektivt ansvar och faktiskt visa lite civilkurage och säga ifrån. Det sägs att det krävs en hel by för att uppfostra ett barn och jag det är beredd att hålla med om. Bevakningskameror är något som polisen från nationellt håll jobbar intensivt med att bygga ut och jag delar personligen även den strävan att vi idag behöver sätta upp fler bevakningskameror på brottsutsatta platser i samhället.

De som sköter sig har inget att frukta och det är en stor hjälp för oss i kåren att få fast buset. Det är också en stor trygghetsfaktor för gemene man.

Med anledning av klagomålen som kommit in till oss om mopedister som inte sköter sig har vi nu gjort en mopedinsats. Detta skedde vid Hammarlundens skola och fokuset låg på trimmade mopeder. Hur utfallet blev där behöver jag inte gå ut med här. De som vet, de vet. Men vet ni någon som kör vårdslöst eller på en trimmad moped vill vi gärna få information om det. Tipsa oss! Vi har också haft en del trafikkontroller runt om i kommunen. Glädjande var att inte många åkte fast. Visst, några fick lite böter men i det stora hela höll sig förarna på rätt sida om lagen.

Nu är det dags för mig att göra ett besök på gymmet. Där trivs jag riktigt bra och jag känner mig starkare än på mycket länge. Träningen och kostomläggningen har gett resultat och mitt projekt magrutor är i hamn. Bra jobbat Anders! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.