Patrik ny vd

Text och foto: KRISTINA  

Uppväxt i Sunne, en avstickare till Göteborg innan flytt till Norge. Nu är Tomas tillbaka i Värmland och har landat på Lillängshamnen. 

Patrik Olsson är ny vd för Lillängshamnens butik och restaurang. Han växte upp i Sunne men drog till Norge efter gymnasiet i Karlstad.

– Jag gick en idrottsutbildning där jag kombinerade handelsprogrammet med fotboll. Jag tänkte att jag skulle satsa på fotbollen men det kom annat emellan, skrattar Patrik. 

   Efter en kort sväng inom restaurangbranschen i Göteborg drog han till Norge. Ett eller två år var planen, han ville tjäna lite pengar för att kunna resa och sen plugga vidare. 

– Men jag trivdes så bra, och jag fick en utbildning till sommelier av arbetsgivaren så jag blev kvar i 15 år, skrattar Patrik.

   På restaurangen blev han kvar i tio år innan han blev säljare av viner. Under fem år blev det mycket resande. 

– Jag hade ju inte sett Norge innan det, det är ju helt fantastiskt vackert, berättar Patrik.

   Paret flyttade hit till Värmland förra hösten för att komma närmare släktingarna då de har en grabb på nästan tre år. 

I början av året kom tjänsten som vd ut, och det kändes rätt för Patrik. Han började i maj och denna sommar har han förvaltat det förra vd:n Henrik Lööv hade planerat, men nu ska han börja sätta sin egen prägel. Men vill inte avslöja något konkret än.
– Jag ska ju förverkliga bröderna Adam och Andreas Franssons idéer, men självklart har jag presenterat mina tankar, berättar Patrik. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.