Pollinatörer i fokus

Text: ANNIKA  Foto: HAMMARÖ KOMMUN

Sista dagen i maj arrangerade Hammarö kommun tillsammans med Länsstyrelsen en inspirationsdag för att informera om våra pollinatörer. Ett nog så viktigt ämne, för utan våra bin, humlor och fjärilar skulle det inte bli mycket mat på våra tallrikar. 

   På plats fanns Jenny Högberg, parkingenjör i kommunen och ekolog Åsa Enefalk från Länsstyrelsen. De 60-talet besökarna fick svar på hur man gör sina trädgårdar pollinerarvänliga, hur man slår med lie och hur man bygger ett eget insektshotell. Att slå ängar och gräsytor med lie är bättre för de växter och örter som våra pollinatörer dras till. På plats fanns också ardennerhästen Satin Guy som fick symbolisera hur viktigt det naturliga hästbetet är för den biologiska mångfalden.

Ett riktigt lyxigt insektshotell som kommunen gjort i ordning.
Det kom ett 60-tal personer när kommunen bjöd in till information om hur vi ska få våra pollinatörer att trivas. Bland annat fick man möjlighet att göra ett eget insektshotell på ett väldigt enkelt sätt.
Ardennerhästen Satin Guy gick lugnt och betade i en provisorisk hage. Han fick symbolisera hur viktig hästbetet är för pollinatörerna.
Så här lätt är det att göra egna insektshotell. Borra hål i olika storlekar och minst 1 dm djupa i en träbit.
Det blir flotta rum för våra pollinatörer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.