Premiär för HammaröMässan

 Den 23/10 kommer den allra första HammaröMässan att arrangeras i Skoghalls Folkets hus. Tanken är att företag, föreningar och organisationer från regionen ska kunna visa upp sig och knyta kontakter och än så länge har responsen varit över all förväntan.
– Hälften av platserna bokades på två dagar, säger initiativtagaren Jacob Lund.

Folkets Hus föreståndare Magnus Moberg, Mikaela Kottulinsky, Jacob Lund, Kristina Öijeberg och Josefine Larnemark.

Hammarömässan arrangeras i andan att vem som helst som vill ska kunna ställa ut. Under en dag kommer massor av utställare att finnas på plats i Skoghalls Folkets hus, och mässan är gratis och öppen för allmänheten. Arrangörerna bakom evenemanget är HammaröNytt, Skoghalls Folkets Hus och Närverket. Jacob Lund, som både driver Närverket och sitter i Folkets Hus styrelse, berättar hur han fick idén till en Hammarömässa.
– Det saknas, säger han. Det finns ett jätteintresse hos företag i regionen. Arrangörerna hoppas främst på att mässan ska ge affärer och sätta Hammaröföretagen på kartan.
– Det är en möjlighet att visa upp vilka företag som finns i regionen, säger Kristina Öijeberg, ägare av Koi Produktionsbyrå och ansvarig utgivare för HammaröNytt.

Från kommunens sida är man mycket positiv till initiativet och Josefin Larnemark, informatör på Hammarö kommun, menar att man bara ser fördelar med mässan.
– Det finns ett brett syfte med en sån här mässa, säger hon. Skolor kan till exempel knyta kontakter med framtida arbetsgivare. Alla tjänar på samverkan, oavsett om det är kommun, företag eller privatpersoner. Sedan är det ju roligt med alla sätt där Hammarö kan synas i positiva sammanhang. Och det är jättekul om fler kan få upp ögonen för kommunen och om man kan utvidga regionen.

En av utställarna som kommer att finnas med är racingstjärnan Mikaela Kottulinsky och hon ser också fördelar med mässan.
– Det är jättemånga fördelar, säger hon. Det kan bli stor bredd bland besökarna och det är himla många olika företag. Det är jättepositivt. Sedan är det mycket folk som dras till mig och Fredrik. (Rally-stjärnan Fredrik Åhlin, Mikaelas bror som också kommer att delta). För besökarna kommer det att finnas mycket på mässan. Bland utställarna syns bland annat Salong Glada Saxen, Almars Krog, Visit Karlstad och Hyrljud.nu och man räknar med ett fyrtiotal utställare totalt. Restaurang Cateringspecialisten kommer dessutom att ha både matservering och After Work. Man hoppas att mässan kommer kunna växa och återkomma.
– Det kan bli hur stort som helst, säger Josefine. Vi vill gärna ha kontinuitet, något som kan återkomma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.