Premiär för näringslivsmässa

Torsdag 9 mars var det premiär för en näringslivsmässa anordnad av Hammarö kommun. 

I Hammarö arena ställde ett 40-tal företag och föreningar ut, de allra flesta lokala. Under förmiddagen gästades de av åttondeklassare från båda högstadieskolorna som var inbjudna för att se bredden av möjliga arbetsplatser i kommunen. 

– Jag tror att så gott som alla var nöjda med mässan. Utställarna har skapat nya kontakter, fått chans att visa upp sig och många ser fram emot nästa mässa. Men det var ju första gången vi arrangerar en mässa, så det är klart att det finns saker att slipa på, säger Annika Axelsson, näringslivsansvarig Hammarö kommun.

Nästa gång mässan arrangeras kan bli om ett år, och Annika är nöjd med lokalen.

– Hammarö Arena passar bra för den här typen av arrangemang. Vi kan tajta ihop lite mer, plus att det går ju att använda den andra hallen och den stora foajén också, så reprisen blir säkert där, avslutar Annika. 

Magnus Moberg fanns på plats hela dagen och representerade Skoghalls Folkets Hus och Skoghall Hammarö Centrumförening.

– Jag är nöjd med dagen, förhoppningsvis kommer ännu fler köpa föreningens presentkort nu, och många har fått höra om alla möjligheter som finns i Folkets Hus, som biografen till exempel. Jag önskar att fler förstod vikten av att handla lokalt så vi kan behålla den service vi har här på ön.

Vår egna lokaltidning, HammaröNytt, var självklart representerad på mässan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.