Prisbelönt arbete

Text: ANNIKA Foto: PÄR EKHOLM, ANDERS HASTER

Förra året skrev vi om det fina initiativet av HSB Vänerblick som valde att angöra en blomsteräng
i stället för parkeringsfickor på en del av sin mark. Nu är det dags att lyfta föreningen igen.

HSB delar sedan ett par år tillbaka ut ett årligt hållbarhetspris med olika teman. I år var temat biologisk mångfald. FN, Förenta nationerna, har instiftat ”Biologiska Mångfaldens Dag” som infaller 22 maj varje år. Samma dag höll HSB Värmland sin föreningsstämma och passade på att dela ut årets pris. Brf Vänerblick Hammarö fick prissumman 25 000 kronor med motiveringen: ”Med ett stort och brett engagemang i bostadsrättsföreningen anlades en äng med syfte att öka den biologiska mångfalden. På köpet kom ökad trivsel, bättre sammanhållning och ett mer attraktivt område”.

– Den här ängen kallas för Lillängen och anlades 2022 på vårt initiativ i samarbete med HSB Värmland och har blivit väldigt populär bland de boende, berättar Anders Haster, ordförande i Brf Vänerblick Hammarö.

Ängen är väl värd ett besök. På vägen ner mot Lillängshamnen finns ett område inhägnat av en gärdsgård, det är Lillängen. Kanske har ängsblommorna inte kommit i gång att blomma fullt ut än, det kan ta något år till, men ängen finns där som ett riktigt smörgåsbord för våra pollinerare. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.