Sans o Balans på Hammarö

Text: KRISTINA   Foto: CHRISTINE HOLM, HÅKAN

Anders Ahl

Med Anders Ahl i spetsen har det nya partiet Sans o Balans startat på Hammarö. 


Sedan uteslutningen ur Sverigedemokraterna för drygt ett år sedan har Anders Ahl och Marek Andersson suttit som oberoende i kommunstyrelsen. Efter påtryckningar från bland annat före detta partikamrater har de nu startat ett nytt parti som enligt Anders inte kommer ha någon tydlig ideologi.

En sund debattdialog, saklighet och hövlighet siktar Sans o Balans mot, något Anders tycker det behövs mer av inom partipolitiken här på Hammarö idag. 

– Vi sätter Hammarö först utan att vara styrda av någon ideologi. Det viktiga för oss är att vi släpper prestigen och är kreativa i sakfrågor. Vi kommer bidra till att det blir mer sans och balans i sakfrågorna, berättar Anders Ahl.

– Den stora skattehöjning vi ser idag kommer sig av att man inte lyssnat på varandra. Vi efterlyser dialog och högre sympati, säger Anders.

Att starta ett helt nytt parti känns helt rätt, säger Anders.

– Vi slipper nu dras med sådant som andra ställt till med som drabbade hela pertiet, och vi slipper de interna konflikterna här i Värmland. Och så har många berättat för mig att de inte känner att det finns ett riktigt hammaröparti. Det tog vi fasta på, fortsätter Anders.

   Sans o Balans har nu ett tiotal medlemmar som bildar själva styrelsen. De kommer värva fler medlemmar när de fått sitt föreningskonto, och ett flertal har redan anmält intresse.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.