SCK bygger pumptrackbana

Text: KRISTINA  Foto: HAMMARÖ KOMMUN 

 2019 blev Pump Track en officiell VM-disciplin hos Internationella Cykelförbundet, och i somras anordnades den allra första SM-tävlingen i Järvsö Bikepark. Nu har sporten letat sig till Hammarö. 

Skoghalls cykelklubb (SCK) bygger nu en pumptrackbana vid sitt klubbhus på Vedspelsvägen. Banan kommer anpassas och utformas allt eftersom massor och stenkross kommer på plats. 

Med ekonomiskt stöd från All-männa arvsfonden, Billeruds sociala fond och Hammarö kommun kunde cykelklubben förverkliga sin idé.
– Att komma ut och röra på sig ska vara kul, enkelt och kravlöst. Vi vill vara med och främja rörelseglädjen så att fler barn och såklart även vuxna kommer i rörelse. Det är så lätt att fastna framför skärmar, men får vi åtmistone ett barn att ta med sig familjen eller sina kompisar hit för att köra så känns det som att vi har lyckats, säger Michael Wegerstedt, styrelsemedlem i CSK.

Pump track passar alla som gillar att cykla. För att generera fart trycker man ner cykeln mot underlaget vid rätt tidpunkt. Banan är en kort slinga med gupp och svängar där allt med hjul men utan motor får vistas. 

– Det är fantastiskt att vi har dessa eldsjälar på Skoghalls cykelklubb som är med och bidrar till att fler kommer i rörelse. Pumptracken blir ett positivt tillskott för kommunen och skapar mervärde för alla, men framför allt för våra yngre invånare. Satsningen är helt i linje med vårt mål att bli Sveriges friskaste kommun, säger Peter Carlsson, fritidschef Hammarö. 

Så länge du har tillgång till en cykel blir detta en kostnadsfri aktivitet.

– Alla som vill är välkomna och det här området ska vara öppet och tillgängligt för alla, säger Siv-Inger Rådström, ordförande i SCK. 

Klubben räknar med att inviga banan framemot vårkanten.

Från vänster: Siv-Inger Rådström ordförande SCK, Michael Wegerstedt styrelsemedlem SCK, Anders Jordell, Jordells åkeri och entreprenad och Kim Vallin, styrelsemedlem SCK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.