Seniorläger på Djupängen

Text: ANNIKA Foto: MIA HERNELL BLOMQVIST

Sommaren 2022 hölls seniorläger ute på Kilene. I år valde man att förlägga lägret till Djupängens äldreboende för att öka tillgängligheten.

För att få vara med på lägret skulle man vara född 1948 eller tidigare eller har insatser från kommunen. För att kunna plocka upp deltagare som inte redan bodde på Djupängen ställde Värmlandstrafik upp med en buss som hämtade upp deltagare efter en förutbestämd rutt.

    Lägret pågick under fyra separata dagar och nog var det livat under dessa dagar. Först ut var Husdjurscaféet som hölls på baksidan av Djupängen. Här bjöds det på rabarberpaj samtidigt som man fick träffa allehanda djur som hundar, hästar och hönor med sina kycklingar. Det blev många lyckliga leenden när deltagarna fick klappa om de gästande djuren.

Fredagens aktivitet blev en upp-skattad allsångsstund. Old Man Band spelade och rockade loss med låtar från 50- och 60-talet. Alla fick sjunga med så mycket de orkade till de välkända låtarna. Det tidigare publikrekordet slogs och det var nästan 125 personer som kom och myste i det soliga och varma vädret där temperaturen gick upp mot 30 grader. Den välkända baren var utkörd och där serverades det dagen till ära dricka av de flesta slag, samt popcorn och chips.

Efter helgen tog lägrets dag tre vid och denna bjöd på en nostalgitripp då det anordnades en retrodag. Saker från 50-, 60- , 70- och 80-talet visades i en salig blandning. För vad som är nostalgi är upp till var och en. 

    Fritidsbanken hade bidragit med gamla tält och det blev en hel liten campingby. Vid grillen stod ett gäng med engagerade frivilliga  och stekte kolbullar som serverades med rårörda lingon. Om hungern inte var stor utan man bara var lite fikasugen kunde man låta sig väl smaka av sju sorters hembakade kakor och riktigt kokkaffe.

Djupängenmästerskapen som hölls lägrets sista dag gick i lekens tecken. Här ingick många roliga och innovativa grenar och var gjorda så alla som ville kunde vara med. Deltagarna fick göra upp i sju kluriga grenar och när alla grenar var avklarade fanns en vinnare. Det var enheten Smörblomma/Raps som fick med sig den åtråvärda vandringspokalen med sig hem.

Höna med en av sina kycklingar.
Det var varmt de här dagarna lägret pågick. Tur att det fanns tält att sitta i så man fick lite skugga när det var fikadags.
Ponnysar från stall Druva.
Allsångspublik.
Old Man Band stod för musiken under allsången.
Kolbullar stod på menyn under nostalgidagen.
Massor av nostalgiprylar.
Nostalgibil.
Ponnyn Dröm från Hammarö Ryttarförening tillsammans med matte Melinda var ett mycket uppskattat inslag under Husdjurscaféet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.