Sjung om studentens lyckliga dag…

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: KRISTINA

Ja, den stunden på året är kommen. Nu står skolavslutningar och studentuppvaktningar som spön i backen. Och du förälder vet säkert vad det innebär. 

Många ungdomar kommer festa loss ordentligt och här kommer ofta, som jag tidigare nämnt, den första fyllan. Det ligger ett stort ansvar på dig som förälder här. Se till att finnas tillgänglig nykter hela kvällen. Och om jag fick bestämma skulle alla föräldrar med barn på stan hänga med trygghetsvandrarna denna dag och kväll. Samla ihop ett gäng föräldrar och gör något trevligt av saken.

I år kommer det bli rätt igenkorkat inne i Karlstad när det är skolavslutning och student samtidigt som festivalen Lots of Love arrangeras. Datumet är den sjunde juni. Lägg det på minnet. Jag kommer att vara i yttre tjänst då så jag lär troligtvis träffa många av er. Hoppas jag. Trygghetsgruppen kommer också att jobba, tillsammans med flera andra polispatruller. Lots of Love är en festival som arrangeras av ungdomar för ungdomar. Det är ett helt drog- och alkoholfritt arrangemang på Sandgrundsudden. Det kommer några kända artister med Peg Parnevik och John De Sohn i spetsen vilket gör att jag tror att det kommer bli välbesökt. Ännu viktigare att ni föräldrar finns tillgängliga. Även om det är drogfritt så kanske de tar något innan de går in på festivalområdet. Jag vet. Jag har varit med några år och har nog blivit lite luttrad.

Om vi tar oss till Hammarö och ser vad som hänt här sedan sist är det fortfarande lugnt. Visst, några händelser sticker ut. Det är främst att någon försökt sätta eld på klockstapeln vid Skoghalls kyrka. Några timmar senare larmades det om att en lekstuga stod i brand två hundra meter från klockstapeln. Det är ganska troligt att det är samma person som gjort detta och denna mår nog inte så bra. Skulle jag tro. Men om du är ute och rör på dig och ser något skumt så får du mer än gärna ringa 112 och meddela oss. Ju fler som ser och som anmäler gör att polisens jobb förhoppningsvis blir lättare. 

Det var en brand i ett flerbostadshus på Hammarö också, men det är ett brott som hanteras som en enskild händelse och utreds för sig. För övrigt är det inget större som hänt här på ön. Småbrotten kommer vi inte ifrån och så här i cykeltider måste du vara noga med att låsa fast cykeln när du lämnar den utan uppsikt.

Det är så skönt att vi går mot varmare tider. Äntligen! Jag har lite planer för den kommande sommaren och semestern. Jag ska göra en liten tripp med ungarna någonstans men sen blir det en del renovering av hus och snickarjobb. Då får jag hänga på mig snickarbältet, plocka fram verktygen och känna mig som en riktig handy man. Dessutom tycker jag att det är roligt. Och det brukar bli fint när allt är klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.