Sjungande ny kulturchef

Text och foto: KRISTINA

2 maj började Hammarö kommuns nya kulturchef Fredrik Sjöstedt sin anställning. Han utbildade sig till musiklärare med fokus på sång och gitarr på Ingesund, och arbetade sedan som operasångare. Han kommer närmast från Wermland Opera där han arbetat som producent av musikteater inriktad till barn och ungdomar. Nu hamnar han på andra sidan, som beställare.

Som kulturchef är Fredrik chef över biblioteket, kulturskolan och är ansvarig för allmänkultur. 

– Jag ska se till att vi får olika typer av konstnärliga uttryck till allmänkulturen. Till exempel Sommar i parken och HammarÖs, berättar Fredrik.  

Fredrik kommer även arbeta med kulturgarantin vi har i Hammarö kommun, vilket innebär att alla barn från förskola till högstadie ska få ta del av olika konstnärliga uttryck. 

– Jag tycker att alla kommuner skulle ha kulturgaranti och låta barn ta del av de olika kulturella uttrycken. Att uppleva en klassisk orkester är kanske inget som alla går igång på, men man får en bild av vad det innebär och det är en del av vår historia, fortsätter Fredrik. 

När Fredrik Sjöstedt inte arbetar så sjunger han och spelar på sin kontrabas. Eller så sticker ut i skogen och plockar svamp eller ger sig ut och fiskar.

Hammarö kommuns nya kulturchef Fredrik Sjöstedt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.