Snart lyxburgare på Kvantum

Text och foto: KRISTINA

Runt årsskiftet ska en omfattande ombyggnation stå klar på ICA Kvantum Hammarö. Butiken öppnade i mars 2017 men nu ser handlaren nya möjligheter. 

Som vi berättade redan i förra numret kan vi se fram emot en pantmaskin på parkeringen, och att hämta paket i skåp i den lokal vi nu pantar i. Det Urban Svensson, handlare ICA Kvantum Hammarö, nu avslöjar är att han även ska bygga om kassalinjen och bygga en bistro.

– Vi kommer bygga om förbutiken till en bistro. Här kommer vi erbjuda bland annat sushi och egentillverkade högrevsburgare, berättar han.

Ombyggnationen ska stå klar vid jul, och det är pantmaskinen som kommer först. 

– Baracken med pantmonstret kommer stå på fundament som är tolv meter ner i backen. Fastigheten med butiken står på 99 sådana, berättar Urban. 

Sedan kommer iordningsställande av postrummet på tur. En vägg ska rivas för att öppna upp och ge plats för 500 postskåp som vi kommer öppna med hjälp av en kod. Andra veckan i november levereras postskåpen och samtidigt börjar de bygga om kassalinjen. 

– De två kassorna närmast fönstren blir kvar, resten blir ett område för självscanning och snabbkassor. Vi lägger in ett trägolv, målar om, sänker taket och sätter in spotlights vilket gör hela ytan mycket mysigare, berättar Urban. 

Här kommer vi hitta en ”förbutik light”, en servicestation med avstämningskassa och ut-
lämning av paket som är för stora för postskåpen. Hit går vi för att skicka post, lägga spel och köpa tobak. Den kommer även agera kassa på lågfrekventa tider.  

bistron börjar byggas under vecka 48, i slutet av november. Där ska ett restaurangkök in, och en exklusivare ombonad restaurangdel med trägolv, sittplatser och bardisk vid nya fönster. Här kommer vi beställa högrevsburgare, pommes och annat via skärmar (tänk hur en stor hamburgerkedja gör) och själv ta kaffe, läsk, sushi, mackor och fika.  

– Då kommer det en bong till köket som börjar tillverka. Du kan även beställa och betala via en app och bara åka hit och hämta i luckan, berättar Urban. 

Efter jul kommer de smygöppna bistron, men riktiga premiären sker i början av nästa år.

– Vi smygstartar i mellandagar-na och provlagar menyerna för att slipa till det sista. Vi kommer uteslutande använda premiumprodukter, bara färska svenska råvaror. Vi tänker vällagat, kvalitet och premium i en modern och ombonad miljö, avslöjar Urban.  

Enligt plan kommer hela ombyggnationen kosta sju miljoner och endast mindre lokala företag är anlitade.

ICA-Urban på den plats där den nya pantstationen ska byggas.
Här inne kommer det sättas upp en vägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.