Spökvandring 4.0

Text: ANNIKA  

Coronapandemin som tog fart 2019 fick stora delar av det sociala livet att sättas på sparlåga. Hösten 2020 ville den ideella föreningen Trygghetsvandrarna göra något för ungdomarna som ändå höll sig inom de ramar som var satta ur smittsynpunkt. En idé tog form och växte till att anordna en spökvandring för barn och ungdomar på Hammarö. 
   Med hjälp av frivilliga och lokala företag organiserades evenemanget på kort tid. Förväntningarna var att 20–30 personer skulle delta, men över 300 besökare kom. Det framgångsrika evenemanget har nu blivit en årlig tradition och har vuxit för varje år. Förra året kom så många som 700 besökare så det märks att detta evenemang är populärt. Det är tydligen något visst med att få bli skrämd i skogen, äta korv och njuta av värmen från brasan. Årets spökvandring var den fjärde i ordningen.

   I år samarbetade arrangörerna med fritidsledare, fältassistenter och lokala sponsorer för att skapa en minnesvärd och skrämmande upplevelse för deltagarna. De engagerade personerna i föreningen, inklusive cirka 30 frivilliga, har investerat mycket tid och egna resurser för att göra evenemanget möjligt, helt utan budget och ekonomiskt stöd. 

   Spökvandringen som gick av stapeln 28 oktober lockade många deltagare till en gratis och spännande upplevelse för alla deltagare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.