Stor polisinsats vid bombhot

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: KRISTINA

I slutet av maj kom det in ett samtal med ett riktat bombhot till en personal på Hammarlundens skola.

Det här är något som man alltid måste ta på största allvar. Man vet ju aldrig förrän efteråt, när insatsen är klar, om det var ett seriöst hot eller inte. I det här fallet blev det en stor polisinsats med åtta patruller på plats. Skolan skulle tömmas på alla elever och det skulle göras på ett säkert och kontrollerat sätt. När väl elever och personal var ute ur byggnaden blev uppdraget att söka och finna den eventuella bomben. Polishundarna fick en del att göra men hittade inget den här gången. Denna gång var det alltså ett tomt hot som var ämnat att framkalla rädsla och otrygghet. Nog så illa. Vi jobbar vidare på fallet och när vi får tag på personen som hotade skolan lär det bli åtal för olaga hot mot grupp.

   Den här typen av brott kan slå hårt mot många rent mentalt, och i det här fallet blev många barn utsatta. Nu får vi vuxna inom hem, skola och polisen jobba hårt för att se till att stärka tryggheten hos de drabbade barnen. Ett steg i den riktningen är det ordinarie samverkansmötet som jag har regelbundet med kommunen och som den här gången kommer att genomföras på Hammarlundens skola.

Bortsett från ovanstående brott så är det fortfarande  lugnt här på Hammarö vilket är skönt. Vi håller i för att ha kvar förstaplatsen som Sveriges tryggaste kommun. Men lite smolk i bägaren finns det. För någon vecka sedan hittades en båt som låg och guppade på vågorna. Det visade sig vara en stulen båt där motorn var bortplockad. Kanske var det startskottet för de ligor som vi vet brukar härja runt Vänern sommartid. Så då får jag än en gång be dig att hålla extra koll på din båt. Och märk gärna båt, motor, GPS:er och andra dyra saker med Smart-DNA. Det försvårar för tjuvarna oerhört.

Vi inom kåren har lagt lite extra krut på trafikövervakningen både här på ön och i kranskommunerna. Tråkigt är att vi faktiskt har fått tag i några rattonyktra personer. Snälla, kör inte bil med alkohol i kroppen. Avstå helt från alkohol på sommarens alla festligheter om du har bilen med dig. Det finns så mycket goda alkoholfria alternativ idag så det finns inga ursäkter till att chansa.

Med sommarlov och värme kommer våra ungdomar också vara ute mer. Som vuxen, och förälder, ber jag dig att hålla ett extra öga på vad de sysslar med när de inte är hemma. Var närvarande i de miljöer där de håller till. Det är bra om vi alla kan ta ett gemensamt ansvar för våra barn även om jag som förälder självklart i första hand måste ta hand om mina egna telningar. Men visst blir det enklare och roligare för alla om vi hjälps åt.

För min del blir det sen semester i år. Lite har vi planerat att vi ska göra i sommar men först och främst ska vi se till att få vår nya familjemedlem Nalle att trivas hos oss. Nalle är en kattkille av rasen Main coon och har minsann tagits väl emot av våra kattjejer därhemma. Nu ska vi bara få honom att föstå att hans tid att bli pappa är förbi och han numera bara är familjekatt.

Ta hand om varandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.