Stora Enso hjälper Majblomman hjälpa

Text och bild: KRISTINA

Majblomman bildades redan 1907 och de första femtio åren gavs stöd till barn med tuberkulos. Nu för tiden används pengarna för att motverka barnfattigdom. Många barn säljer varje vår majblommor från sina gröna väskor, men i år blev det annorlunda. På grund av coronapandemin ställdes all försäljning in. 

– Det innebar ett stort tapp i kassan som annars brukar vara väl rustad för att hjälpa barn i Hammarö kommun med olika behov inför sommaren. Till vår stora glädje och tacksamhet har vi fått hjälp från Stora Enso Skoghall med 12 000 kronor för att kunna bistå barn i kommunen inför sommaren. Vi har fortfarande möjlighet att ta emot ansökningar, berättar Laila Johannesson, ordförande. 

Vill du söka stöd finns ansökningshandlingar på majblomman.se.

Vill du också hjälpa till kan du swisha en gåva direkt till 90 19 076. Du kan även bli månadsgivare genom att SMS:a eller starta en dragning via autogiro. Mer information hittar du på majblomman.se

Den fysiska majblomman som var framtagen kommer säljas nästa år tillsammans med en blomma för 2021 för att inte bryta traditionen med en blomma för varje år. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.