Sveriges näst bästa klimatkommun

I en ny rapport från Fores (Forum för reformer och entreprenörskap) rankas Hammarö som Sveriges näst bästa klimatkommun. Tre faktorer har vägts samman i studien och endast Botkyrka placerade sig totalt bättre än Hammarö.
– Hammarö kommun har en klimat- och energiplan med olika mål för utsläpp som vi jobbar aktivt efter hela tiden, säger Mikael Jern (MP), miljösamordnare i kommunen.

Fores har sammanställt resultaten av svenska kommuners utsläppsminskningar sedan 1990, förbättrad utsläppsintensitet och utsläpp per person. I rapporten som presenterades under Almedalsveckan framgick bland annat att det har skett en förbättring av utsläppsintensiteten på Hammarö med 73.08 procent mellan 1990 och 2009 samt att växthusgaserna i kommunen har minskat med 59.1 procent.
– Det är jättekul, säger Mikael Jern. Vi har något varje år som heter miljöbokslut där vi kan läsa av hur det går och vi uppdaterar klimat- och energiplanen. Vi blev också etta eller tvåa i en undersökning om flest miljöbilar i kommunen, jag tror man är medveten här ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.