Tacka polisvädret för en lugn valborg!

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: KRISTINA

Så har vi lämnat storhelgerna valborg och första maj bakom oss. Helgerna blev mycket lugnare än vad vi inom polisen hade förväntat oss. 

Vi får nog tacka det kalla och blöta vädret för det. Med andra ord det perfekta polisvädret. 

Nu stundar nya tider. Det går i en rasande fart mot juni och när skolorna slutar hoppas vi att värmen kommit för att stanna. Nu när sommaren är på ingång blir uteaktiviteterna så många fler. I Karlstad kommer musikfestivalen Lots of love att arrangeras på Sandgrundsudden i samband med skolavslutningen. Jag är helt säker på att många hammaröungdomar kommer att vara där. Festivalen är helt drogfri men det är ju ingen garanti för att de som är där är nyktra. Vi inom polisen kommer att se till att vi är många i tjänst den här dagen. Ordningsvakter, personal från fritidsgårdarna och fältarbetare kommer också vara finnas på plats. Men det utesluter inte att du som förälder fråntas ditt ansvar. Nej, se till att vara tillgänglig och helst på plats den här dagen och alla andra dagar när ungarna är ute och rumlar runt.

Med sommar och värme vaknar även båtlivet till. Ljuvliga tid! Ni glömmer väl inte bort att hålla koll på båten och stöldmärk så mycket som möjligt. Med dagens mobiltelefoner är det lätt att fotodokumentera. Skriv upp serienummer på båt och motor. Det är till hjälp för oss i poliskåren om något hamnar på villovägar.

Kaffet är upphällt och jag sitter ute och njuter denna ädla dryck. Sparkar av mig skorna och tar av strumporna och låter fötterna få känna på det gröna sommargolvet. Njuter av denna lilla stund av frid som uppstår innan barnen och frugan hittar mig. Det gäller att ta vara på varje sekund av ro som går.

Ta hand om VARANDRA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.