Tassemârten 2022

Text och foto: KRISTINA

Med ett fantastiskt väder kunde vi under två dagar njuta av underhållning, aktiviteter och
shopping i Skoghall centrum. 

Efter ett par års uppehåll kunde Skoghall Hammarö centrumförening äntligen arrangera Tassemârten igen. I dagarna två fanns knallar, underhållning och aktiviteter i Skoghall centrum. 

– Tyvärr verkar det som många knallar har lagt ner i pandemins spår, men som vanligt hade vi många bra aktiviteter för både barn och vuxna, berättar Örjan Ekängen, en av arrangörerna. 

Under fredagen underhöll Crash Boom Band vid flera tillfällen, och vi fick njuta av en uppvisning i Heelwork to music av Inger och hennes hund Cailin. Ekipaget tog brons i just den tävlingsformen i VM tidigare i år. Och bland annat fanns Skalmans vänner på plats och polisen gästade centrum med sin husbuss på förmiddag-en. Fredagen avslutades med godisregn till många barns stora förtjusning.

Under lördagen fick vi bland annat en modevisning med auktion av Röda korset, Stefan Molang och Kenny underhöll och Ninja Kids från Hammarö Fight Club visade upp sina färdigheter. 

   ICA Supermarket Skoghall hade blommarknad båda dagarna, och på lördagen grillades burgare utanför butiken. 

– Nästa år kommer vi grilla båda dagarna, många frågade efter burgarna redan på fredagen, berättar Sanna Kumlin, handlare. 

Oxen Skalman med vänner träffade vi på lördagen, och Eventsjukvården, Civilförsvarets eftersöksgrupp och Missing people passade på att berätta om sina verksamheter. 

   En hoppborg och fotbollsdart fanns båda dagarna, och ponnyridning underhöll barnen på lördagen. Och marknaden avslutades med ännu ett godisregn. 

– Det var så roligt att hammarö-borna kom till oss de här dagarna, äntligen kan vi ses igen. Och i år var besökarna extra glada, de hade saknat Tassemârten, berättar Katarina Skoglund som driver Arianns. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.