Teambuilding med lådbilsbygge

Text: KRISTINA  Foto: PRESSBILDER

Jonas Kramer startade Mericon redan förra århundradet (1999). Redovisninsbyrån Economicon startade han 2016 och finns i samma lokaler på Nolgård. 2021 föddes även konsultbolaget Mericon Engineering. 

På nolgård strax intill Hammaröleden håller Jonas till med sina företag Mericon Sverige AB som levererar produkter och lösningar inom strömfördelning, åskskydd och jordning, och redovisningsbyrån Economicon AB. I september 2021 startade han även Mericon Engineering AB, ett ingenjörs- och konsultbolag inom el/instrument, mek och rör inom energibranschen och processindustrin. Första kontoret öppnades i Norrköping, men nu finns även kontor bland annat i Linköping, Stenungsund och Stockholm. 

En fredag i mitten av september bjöds alla 45 medarbetare från Engineering hit till Hammarö. 

– Vi ville hitta på något roligt för alla anställda på både Mericon Sverige och Engeneering. När man lär känna varandra är det lättare att lyfta luren och då får vi synergier, berättar Jonas Kramer. 

Dagen började med att alla nästan 60 personer delades upp i sex blandade grupper. De fick besöka olika stationer där de presenterade produkter och områden de ville lyfta fram. Efter detta följde gemensam lunch ute på gården, med en öltapp från Good Guys. 

– Den blev populär, skrattar Jonas.

Samma grupper fick sedan bygga lådbilar inne i verkstaden, och sedan blev det lådbilsrace i en riktig racerbana. 

– De fick klä sig i riktiga racerdräkter, det var högtalare och speaker, flaggor, koner, höbalar och hela kittet, skrattar Jonas. 

– Man skulle även hitta på ett bra namn på sin bil och presentera den, och reglerna ändrades allt eftersom, skrattar Matts Persson som började som vd på Mericon i februari i år. 

Dagen avslutades med en middag med musikunderhållning och prisutdelning på Pasha Marina. 

– Alla grupper fick pokal, det var stilpoäng och allt möjligt. Vi hade en väldigt trevlig dag tillsammans. Det ska vara kul att jobba hos oss. Det ställs krav, men det ska kännas gôtt och man ska vara stolt över sin arbetsplats, avslutar Jonas Kramer.

Jonas Kramer och kollegan Matts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.