Tillbaka till vardagen

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: KRISTINA

Nu är semestertiden slut och jag är tillbaka på jobbet igen. Kanske lika bra med tanke på hur denna sommars semesterväder varit. Man kan lugnt säga att jag saknat solen en del.

Väl tillbaka på jobbet tittade jag igenom vilka brott som hänt här på ön sedan jag gick på ledighet. Som vanligt har det varit lugnt och det har mest varit tillgreppsbrott som småstölder. Hit räknas inte snatterier utan cykelstölder, källarinbrott och liknande. Sen har vi de brott som sker som enskild händelse dit överfallet som grannen med macheten i somras tillhör. När det gäller båtar och båtstölder finns inget som sticker ut just nu men fortsätt att vara observant. 

Vi har fått in många klagomål på mopedister som kör för fort och inte kör lagligt. Detta kommer vi ta tag i och göra stora insatser mot här på Hammarö i närtid. Som förälder står du ansvarig för dina barn och de fordon som de kör. Åker de fast och det visar sig att mopeden är trimmad kan du som förälder åka dit för tillåtande av olovlig körning vilket kan ge dagsböter.

Från 31 augusti trädde nya regler för A-traktor in. Nu gäller att alla i bilen använder bilbälte, endast en person per avsedd plats. Det går alltså inte att knö in fyra i framsätet om det bara finns två platser. Och även här gäller hastigheten.

Husbilen som polisen använder när vi besöker kommunerna får nya tider när vi finns på Skoghall. Bilen kommer att stå på samma plats men framöver är det onsdagar mellan 13–15 som gäller. 

För cirka tre månader sedan började jag utmana mig själv. Jag lade om kosten rejält och la upp ett träningsschema där både styrka och konditionsträning ingår. Och gissa om det har gett resultat. Jag avstår gärna den där glassen eller kakan och jobbar vidare för att få till riktigt snygga magrutor. För lite fåfäng får man väl vara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.