Tillsammans mot cancer

Text: KRISTINA  Foto: KRISTINA, HÅKAN, CANCERFONDEN

ICA har sedan 2003 stöttat Rosa Bandet-kampanjen. Under oktober såldes varor i rosa skepnad till förmån för cancerforskningen.

Över 100 olika produkter i våra ICA-butiker fick ny förpackning under oktober förra året. Mellan 50 öre och tio kronor per såld produkt gick direkt till cancerforskningen. Ett 40-tal utvalda produkter på Apotek Hjärtat ingick också i projektet, där fem kronor per såld vara skänktes till Cancerfonden. 

Kampanjen genererade totalt 57 miljoner kronor från ICA och Apotek Hjärtat.

Vi hammaröbor har bidragit med totalt 88 954 kronor till insamlingen i oktober genom att köpa band och produkter på ICA-butikerna och Apotek Hjärtat. 

– Såna här insamlingar ligger mig varmt om hjärtat och jag försöker engagera mig i fler. Till exempel Team Rynkeby där cyklister samlar in pengar till barncancerstiftelsen. Vi är 17 ICA-handlare i Värmland som säljer en speciell kasse till för-mån för detta, och har under många år fått ihop runt en miljon kronor per år. Och så är jag med och arrangerar en golftävling på Sommarro där jag sponsrar alla priser. Alla intäkter går till cancerfonden, senast 35 000 kronor, berättar Urban Svensson, handlare på ICA Kvantum Hammarö. 

– Vill tacka alla kunder att de är med och handlar alla dessa varor som då bidrar till att vi på ICA kunde samla in hela 57 miljoner kronor, säger Sanna Kumlin, handlare på ICA Supermarket Skoghall.

Insamlingsgalan Tillsammans mot cancer direktsändes på TV4 från Grand Hotel i Stockholm 10 januari, då skänktes hela 165 miljoner kronor till svensk cancerforskning.

Sedan Cancerfonden bildades för 70 år sedan har de bidragit med tolv miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige. De sprider även kunskap om cancer för att öka medvetenheten om att en tredjedel av all cancer går att förebygga genom hälsosamma levnadsvanor.  

Tack vare forskningen överlever nu två av tre som drabbas av cancer. 

Urban Svensson, ICA Kvantum Hammarö.
Sanna Kumlin, ICA Supermarket Skoghall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.